29 april 2021: tweede aflevering van het Klantcontact Café!

Op 29 maart jl. publiceerde uitzendspecialist Inspire en software bedrijf OBI4wan een bericht dat Hans Kazàn, Nederlands bekendste goochelaar en televisie presentator, een carrièreswitch had gemaakt naar de klantcontactsector. Vandaag bekennen we dat dit bericht een zorgvuldig voorbereide 1 aprilgrap was!

SAVE THE DATE! De volgende aflevering van het Inspire Klantcontact Café is een feit! Dit keer kun je na afloop van de Talkshow live in gesprek met de tafelgasten! Toegang tot deze online VIP Lounge is kosteloos, maar je dient je van tevoren wel even te melden!

Tafelgasten
De uitzending is op donderdag 29 april a.s. (van 15:00-16:00) en zal in het teken staan van de ‘Digitale transformatie in klantcontact’. Op woensdag 7 april maken we bekend wie de tafelgasten zijn! Wel kunnen we verklappen dat deze werkzaam zijn bij KPN, Eneco en Hello Customer! Blijf ons volgen voor meer informatie!

VIP Lounge
Ná de uitzending kun je LIVE in contact treden met de tafelgasten via een online event. Ook kun je hier online netwerken met de andere kijkers van de Talkshow! Voor dit event dien je je wel van tevoren aan te melden! Het aanmeldformulier staat per woensdag 6 april online. Blijf ons volgen voor de laatste updates en URL!

Sponsoren
Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsponsors:
Nuance
Uitblinqers

Co-sponsoren:
Hello Customer
FrankWatching
TKC Digital
My-Office

Over Klantcontact Café
Het Klantcontact Café is dé talkshow voor klantcontact professionals uit Nederland en België. Presentator Roelof Hemmen interviewt hierin interessante gasten uit de klantcontactsector met spraakmakende onderwerpen en actualiteiten. Journalistiek, scherp en inhoudelijk.

Het klantcontact Café is een productie van uitzendspecialist Inspire, hét uitzendbureau voor de klantcontactsector.

Gerelateerde nieuwsberichten

2020-01-16-uwv-2

UWV Arbeidsmarktprognose 2023-2024: structurele arbeidskrapte dwingt bedrijven tot zoeken naar alternatieven

Na de Q1-2023 Arbeidsmarktmonitor volgt hierbij een samenvatting van de UWV Arbeidsmarktprognose voor 2023-2024 (gepubliceerd op 1 juni 2023).
csm_8dbcd939a70d71071816_32d85145ab

Arbeidsmarktmonitor Q1-2023: meer banen, daling werkloosheid en iets betere economische vooruitzichten

Volgens het CBS heeft de Nederlandse economie in de eerste maanden van dit jaar een flinke klap gekregen. De
KCC Podcast image

(Podcast) Van startup naar Unicorn: het verhaal achter Mollie en hun klantcontact strategie

In deze podcast van het (Inspire) Klantcontact Café gaat presentator Roelof Hemmen in gesprek met Michiel Vermeer, Head of Customer Operations bij Mollie