Arbeidsmarktonderzoek klantcontactsector 2019-2020

Op vrijdag 6 december is het CustomerFirst magazine (het enige echte vakblad in de klantcontact sector) weer op de deurmat gevallen bij haar abonnementhouders. De december editie is een van best gelezen magazines van het jaar; vanaf dit jaar bevat deze editie ook het Arbeidsmarktonderzoek in de klantcontactsector dat door Inspire is opgezet en wordt uitgevoerd (in samenwerking met CustomerFirst).

Eigen unieke onderzoekpunten
Nederland telt verschillende arbeidsmarktonderzoeken met ieder zijn eigen insteek en onderzoeksresultaten. Het Arbeidsmarktonderzoek van Inspire richt zich in de basis op de ervaringen, visie, strategie en besluitvorming van klantcontactprofessionals op actuele vraagstukken binnen de sector. Elke 6 maanden wordt het onderzoek aangepast in samenspraak met klanten, relaties en partners uit de klantcontactsector om de inhoud van het onderzoek uniek, relevant en interessant te houden voor dé klantcontactprofessional in Nederland.

Editie 2019-2020
In deze editie (gericht op 2019-2020) hebben wij ons onderzoek gericht op de impact van de Arbeidskrapte en de WAB (Wet Arbeid in Balans) op klantcontact organisaties. Beide topics zijn erg relevant en een rondvraag onder klanten en relaties bevestigde het beeld dat er behoefte was aan meer en specifieke informatie op deze onderwerpen. Het artikel in het magazine is een samenvatting van het onderzoek. Het gehele onderzoek is als white paper gratis te downloaden onder deze download link.

Over Inspire
Inspire is een gespecialiseerd uitzendbureau en sourcing specialist in de klantcontactsector. Wij richten ons op veelzijdige banen die bijdragen aan het persoonlijk geluk en carrière ontwikkeling van onze medewerkers. De dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact personeel tot aan vakopleidingen en Workforce Management. Met onze performance outsourcing oplossingen nemen wij de gehele klantcontact dienstverlening (of delen hiervan) over op locatie van onze opdrachtgevers, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Gerelateerde nieuwsberichten

DSC_0840

Inspire stelt Anja Hulsenboom aan als toezichthouder Academy

Inspire Sourcing Solutions, expert op het gebied van klantcontact, heeft op maandag 15 april Anja Hulsenboom aangesteld als toezichthouder
INSP UU

Inspire breidt verder uit met premium (offshore) outsourcing services

Uitzend- en outsourcingorganisatie Inspire Group breidt haar activiteiten in Suriname verder uit. Met een nieuwe locatie in hoofdstad Paramaribo
Slimste-klantcontact-manager-2022-1

De winnaars zijn bekend!

Donderdag 29 september was het zover: de bekendmaking van de winnaars van de Klantcontact Quiz 2022! Lees hier alles
Open Varen Hijmen Vos 2

HR Inspire sessie op Open Varen: “Grip op personeelsverloop en het grote opzeggen!”

In het voorprogramma van Open Varen op 23 juni a.s. verzorgt Inspire een HR seminar met gastspreker Hijmen Vos,