Arbeidsmarktonderzoek klantcontactsector 2019-2020

Op vrijdag 6 december is het CustomerFirst magazine (het enige echte vakblad in de klantcontact sector) weer op de deurmat gevallen bij haar abonnementhouders. De december editie is een van best gelezen magazines van het jaar; vanaf dit jaar bevat deze editie ook het Arbeidsmarktonderzoek in de klantcontactsector dat door Inspire is opgezet en wordt uitgevoerd (in samenwerking met CustomerFirst).

Eigen unieke onderzoekpunten
Nederland telt verschillende arbeidsmarktonderzoeken met ieder zijn eigen insteek en onderzoeksresultaten. Het Arbeidsmarktonderzoek van Inspire richt zich in de basis op de ervaringen, visie, strategie en besluitvorming van klantcontactprofessionals op actuele vraagstukken binnen de sector. Elke 6 maanden wordt het onderzoek aangepast in samenspraak met klanten, relaties en partners uit de klantcontactsector om de inhoud van het onderzoek uniek, relevant en interessant te houden voor dé klantcontactprofessional in Nederland.

Editie 2019-2020
In deze editie (gericht op 2019-2020) hebben wij ons onderzoek gericht op de impact van de Arbeidskrapte en de WAB (Wet Arbeid in Balans) op klantcontact organisaties. Beide topics zijn erg relevant en een rondvraag onder klanten en relaties bevestigde het beeld dat er behoefte was aan meer en specifieke informatie op deze onderwerpen. Het artikel in het magazine is een samenvatting van het onderzoek. Het gehele onderzoek is als white paper gratis te downloaden onder deze download link.

Over Inspire
Inspire is een gespecialiseerd uitzendbureau en sourcing specialist in de klantcontactsector. Wij richten ons op veelzijdige banen die bijdragen aan het persoonlijk geluk en carrière ontwikkeling van onze medewerkers. De dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact personeel tot aan vakopleidingen en Workforce Management. Met onze performance outsourcing oplossingen nemen wij de gehele klantcontact dienstverlening (of delen hiervan) over op locatie van onze opdrachtgevers, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Gerelateerde nieuwsberichten

2020-01-16-uwv-2

UWV Arbeidsmarktprognose 2023-2024: structurele arbeidskrapte dwingt bedrijven tot zoeken naar alternatieven

Na de Q1-2023 Arbeidsmarktmonitor volgt hierbij een samenvatting van de UWV Arbeidsmarktprognose voor 2023-2024 (gepubliceerd op 1 juni 2023).
csm_8dbcd939a70d71071816_32d85145ab

Arbeidsmarktmonitor Q1-2023: meer banen, daling werkloosheid en iets betere economische vooruitzichten

Volgens het CBS heeft de Nederlandse economie in de eerste maanden van dit jaar een flinke klap gekregen. De
KCC Podcast image

(Podcast) Van startup naar Unicorn: het verhaal achter Mollie en hun klantcontact strategie

In deze podcast van het (Inspire) Klantcontact Café gaat presentator Roelof Hemmen in gesprek met Michiel Vermeer, Head of Customer Operations bij Mollie