HR Inspire sessie op Open Varen: “Grip op personeelsverloop en het grote opzeggen!”

In het voorprogramma van Open Varen op 23 juni a.s. verzorgt Inspire een HR seminar met gastspreker Hijmen Vos, auteur van het boek ‘Grip op personeelsverloop‘.

Op 23 juni a.s. is er weer een nieuwe editie van Open Varen, een van de leukste netwerk events van de klantcontactsector! Klantcontact professionals uit heel Nederland komen hier op een prachtige plek samen om kennis te delen, te netwerken en natuurlijk om heerlijk te varen op de Loosdrechtse plassen. Tijdens het ochtendprogramma is Inspire met verschillende activiteiten aanwezig, zo is er een opname van het Klantcontact Café (podcast) én verzorgen wij een seminar gegeven door Hijmen Vos, HR adviseur en auteur van het boek ‘Grip op personeelsverloop‘.

Programma
Het zal u niet zijn ontgaan dat de kranten volstaan met artikelen over de arbeidskrapte. Ook in onze Klantcontact Café podcast (februari) met tafelgast en econoom Jurrien Koops, directeur van de ABU en lid Algemeen bestuur van VNO-NCW (de grootste werkgeversorganisatie van Nederland), wordt uitgelegd dat de arbeidskrapte tot zeker 2050 zal aanhouden. Het behoud van personeel wordt hiermee belangrijker dan ooit! Tijdens deze seminar zal Hijmen Vos het publiek meenemen op het herkennen van signalen van aankomend vertrek, de kosten van personeelsverloop, de hoofdredenen van vertrek en de toegevoegde waarde van een gestructureerd exit-informatiebeleid. Hierdoor kan men in de  toekomst meer grip op ongewenst personeelsverloop krijgen. Wil je hierbij zijn? Stuur dan een e-mail naar events@inspire-group.nl.

Over Hijmen Vos
Hijmen heeft een bedrijfseconomische achtergrond en is ruim 20 jaar werkzaam als allround HR Professional bij zowel kleinere (MKB) als grote organisaties (binnen diverse branches). Sinds april 2020 is Hijmen actief als zelfstandige HR-businesspartner/HR projectmanager. Al vanaf het begin van zijn loopbaan is Hijmen bijzonder geïnteresseerd in (ongewenst) personeelsverloop, iedere organisatie heeft hiermee te maken. “Hoe kan het toch dat medewerkers die super enthousiast zijn begonnen aan hun nieuw baan, soms al binnen een jaar teleurgesteld besluiten om weer te vertrekken?” Succesvolle organisaties weten waarom en maken constant verbeteringen om ongewenst verloop zo klein mogelijk te maken.

Afgelopen jaren heeft Hijmen veel gesprekken gevoerd met vertrekkende medewerkers, operationeel managers en directieleden. Op basis hiervan zijn vele analyses gemaakt, verbeterplannen en uiteindelijk heeft het Hijmen ertoe gedreven om het boek ‘Grip op personeelsverloop’ te schrijven.

Over Inspire, de organisator
Inspire is een gespecialiseerd uitzendbureau en sourcingspecialist in de klantcontactsector. Onze dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact personeel tot aan vakopleidingen en interim management.

Gerelateerde nieuwsberichten

DSC_0840

Inspire stelt Anja Hulsenboom aan als toezichthouder Academy

Inspire Sourcing Solutions, expert op het gebied van klantcontact, heeft op maandag 15 april Anja Hulsenboom aangesteld als toezichthouder
INSP UU

Inspire breidt verder uit met premium (offshore) outsourcing services

Uitzend- en outsourcingorganisatie Inspire Group breidt haar activiteiten in Suriname verder uit. Met een nieuwe locatie in hoofdstad Paramaribo
Slimste-klantcontact-manager-2022-1

De winnaars zijn bekend!

Donderdag 29 september was het zover: de bekendmaking van de winnaars van de Klantcontact Quiz 2022! Lees hier alles
Cafe Open Varen

Nieuwe (Inspire) Klantcontact Café opname bij Open Varen!

Op 23 juni a.s. is er weer een nieuwe editie van Open Varen, een van de leukste netwerk events