HR Inspire sessie op Open Varen: “Grip op personeelsverloop en het grote opzeggen!”

In het voorprogramma van Open Varen op 23 juni a.s. verzorgt Inspire een HR seminar met gastspreker Hijmen Vos, auteur van het boek ‘Grip op personeelsverloop‘.

Op 23 juni a.s. is er weer een nieuwe editie van Open Varen, een van de leukste netwerk events van de klantcontactsector! Klantcontact professionals uit heel Nederland komen hier op een prachtige plek samen om kennis te delen, te netwerken en natuurlijk om heerlijk te varen op de Loosdrechtse plassen. Tijdens het ochtendprogramma is Inspire met verschillende activiteiten aanwezig, zo is er een opname van het Klantcontact Café (podcast) én verzorgen wij een seminar gegeven door Hijmen Vos, HR adviseur en auteur van het boek ‘Grip op personeelsverloop‘.

Programma
Het zal u niet zijn ontgaan dat de kranten volstaan met artikelen over de arbeidskrapte. Ook in onze Klantcontact Café podcast (februari) met tafelgast en econoom Jurrien Koops, directeur van de ABU en lid Algemeen bestuur van VNO-NCW (de grootste werkgeversorganisatie van Nederland), wordt uitgelegd dat de arbeidskrapte tot zeker 2050 zal aanhouden. Het behoud van personeel wordt hiermee belangrijker dan ooit! Tijdens deze seminar zal Hijmen Vos het publiek meenemen op het herkennen van signalen van aankomend vertrek, de kosten van personeelsverloop, de hoofdredenen van vertrek en de toegevoegde waarde van een gestructureerd exit-informatiebeleid. Hierdoor kan men in de  toekomst meer grip op ongewenst personeelsverloop krijgen. Wil je hierbij zijn? Stuur dan een e-mail naar events@inspire-group.nl.

Over Hijmen Vos
Hijmen heeft een bedrijfseconomische achtergrond en is ruim 20 jaar werkzaam als allround HR Professional bij zowel kleinere (MKB) als grote organisaties (binnen diverse branches). Sinds april 2020 is Hijmen actief als zelfstandige HR-businesspartner/HR projectmanager. Al vanaf het begin van zijn loopbaan is Hijmen bijzonder geïnteresseerd in (ongewenst) personeelsverloop, iedere organisatie heeft hiermee te maken. “Hoe kan het toch dat medewerkers die super enthousiast zijn begonnen aan hun nieuw baan, soms al binnen een jaar teleurgesteld besluiten om weer te vertrekken?” Succesvolle organisaties weten waarom en maken constant verbeteringen om ongewenst verloop zo klein mogelijk te maken.

Afgelopen jaren heeft Hijmen veel gesprekken gevoerd met vertrekkende medewerkers, operationeel managers en directieleden. Op basis hiervan zijn vele analyses gemaakt, verbeterplannen en uiteindelijk heeft het Hijmen ertoe gedreven om het boek ‘Grip op personeelsverloop’ te schrijven.

Over Inspire, de organisator
Inspire is een gespecialiseerd uitzendbureau en sourcingspecialist in de klantcontactsector. Onze dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact personeel tot aan vakopleidingen en interim management.

Gerelateerde nieuwsberichten

2020-01-16-uwv-2

UWV Arbeidsmarktprognose 2023-2024: structurele arbeidskrapte dwingt bedrijven tot zoeken naar alternatieven

Na de Q1-2023 Arbeidsmarktmonitor volgt hierbij een samenvatting van de UWV Arbeidsmarktprognose voor 2023-2024 (gepubliceerd op 1 juni 2023).
csm_8dbcd939a70d71071816_32d85145ab

Arbeidsmarktmonitor Q1-2023: meer banen, daling werkloosheid en iets betere economische vooruitzichten

Volgens het CBS heeft de Nederlandse economie in de eerste maanden van dit jaar een flinke klap gekregen. De
KCC Podcast image

(Podcast) Van startup naar Unicorn: het verhaal achter Mollie en hun klantcontact strategie

In deze podcast van het (Inspire) Klantcontact Café gaat presentator Roelof Hemmen in gesprek met Michiel Vermeer, Head of Customer Operations bij Mollie