Inspire start unieke samenwerking met UWV

Uitzendspecialist Inspire Sourcing Solutions (Inspire) is een samenwerking aangegaan met het UWV voor het opleiden en bemiddelen van werkzoekenden richting klantcontactorganisaties in Nederland. Dit programma heet het Inspire Coach2Work model. Deze dienstverlening geldt als aanvulling op de reguliere uitzend dienstverlening van Inspire. Doelstelling van de samenwerking is om werkzoekenden op een duurzame manier te begeleiden naar een baan in het klantcontact enerzijds, maar ook om bedrijven te helpen naar een zogenaamde 9+ kenniscultuur.

Aanleiding samenwerking: de Klantcontact Quiz
Directe aanleiding voor de samenwerking is de deelname van het UWV aan de Klantcontact Quiz, het grootste online leer- en kennisevent van de klantcontactsector. Het UWV had zich ingeschreven voor de Klantcontact Quiz (editie 2020) met een eigen team (van het UWV klantcontactcentrum) én met een team werkzoekenden. Door de werkwijze en technologie van de Klantcontact Quiz bleek dat ook het team werkzoekenden, zonder relevante werkervaring in de klantcontact dienstverlening, de leerstof goed kon beheersen en met een hoog eindcijfer slaagden. Als gevolg van dit resultaat, maar ook door het unieke concept van de Klantcontact Quiz, is Inspire met het UWV in gesprek geraakt voor het opzetten van een opleiding- en coach traject om werkzoekenden vanuit het UWV duurzaam te begeleiden naar een baan in het klantcontact.

Werken aan een 9+ kenniscultuur
Alle werkzoekenden worden opgeleid met de kennis en technologie van de klantcontact Quiz; de opleiding wordt afgesloten met een examen en branche certificering. Werknemers starten hierdoor goed voorbereid voor hun nieuwe baan in het klantcontact. De kennis van de Klantcontact Quiz wordt jaarlijks samengesteld door ervaren en bekende professionals uit de klantcontactsector. Door de technologie achter het platform (Memory Anchoring©) slagen nagenoeg alle deelnemers met een 9+ voor de toetsen en het eindexamen. Door deze methodiek en belofte helpt Inspire bedrijven (klantcontact organisaties) met het creëren van een 9+ kenniscultuur.

Voordelen werkgevers
Werkgevers die deelnemen aan het Inspire Coach2Work model profiteren van een aantal mooie voordelen:

1. Kandidaten worden uitgebreid gescreend op basis van selectie eisen van de werkgever.
2. Vooraf en professioneel opgeleide medewerkers: officiële branche certificaat voor medewerkers op kosten van Inspire en het UWV.
3. Twee maanden gratis inzetbaar: de eerste twee maanden gelden als proefperiode. Het personeelsrisico en loonbetaling ligt bij het UWV.
4. Deelname is goed voor het imago en SROI doelstellingen van bedrijven.
5. Professionele evaluatie en sparringpartner op het vakgebied klantcontact.

Wilt u meer weten over het Inspire Coach2Work model of de uitzend dienstverlening van Inspire? Neem dan contact op met Chantal Hajenius (COO) via chantal@inspire-group.nl.

Over Inspire
Inspire is een gespecialiseerd uitzendbureau in de office en klantcontactsector. Onze dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact personeel tot aan vakopleidingen en interim management.

Gerelateerde nieuwsberichten

2020-01-16-uwv-2

UWV Arbeidsmarktprognose 2023-2024: structurele arbeidskrapte dwingt bedrijven tot zoeken naar alternatieven

Na de Q1-2023 Arbeidsmarktmonitor volgt hierbij een samenvatting van de UWV Arbeidsmarktprognose voor 2023-2024 (gepubliceerd op 1 juni 2023).
csm_8dbcd939a70d71071816_32d85145ab

Arbeidsmarktmonitor Q1-2023: meer banen, daling werkloosheid en iets betere economische vooruitzichten

Volgens het CBS heeft de Nederlandse economie in de eerste maanden van dit jaar een flinke klap gekregen. De
KCC Podcast image

(Podcast) Van startup naar Unicorn: het verhaal achter Mollie en hun klantcontact strategie

In deze podcast van het (Inspire) Klantcontact Café gaat presentator Roelof Hemmen in gesprek met Michiel Vermeer, Head of Customer Operations bij Mollie