Klantcontact Quiz 2021!

Het is eindelijke zover! Na maanden van voorbereiden vond op donderdag 14 oktober j.l. de Inspire Klantcontact Quiz 2021 plaats! De Klantcontact Quiz is het grootste online MVO & Kennisevent van de klantcontactsector. Dit jaar deden bijna 2000 klantcontact medewerkers mee!

Het is eindelijke zover! Na maanden van voorbereiden vond op donderdag 14 oktober j.l. de Inspire Klantcontact Quiz 2021 plaats! De Klantcontact Quiz is het grootste online MVO & Kennisevent van de klantcontactsector. De Klantcontact Quiz helpt organisaties en de (klantcontact)sector met het creëren van meer positieve aandacht voor werken in het klantcontact. Daarnaast worden deelnemers op een leuke manier geattendeerd en getraind op algemene kennis van de klantcontactsector waarbij het spelelement tevens bijdraagt aan een hogere medewerkerstevredenheid en teamspirit.

Bekendmaking winnaars
Dit jaar deden 2000 klantcontact medewerkers mee, vanuit bijna 70 mooie grote en bekende Nederlandse in Internationale organisaties! Er zijn 3 Awards te winnen, namelijk de ‘Slimste klantcontact medewerker’, de ‘Slimste Klantcontact manager’ en de ‘Slimste klantcontact organisatie’. Wie de Awards hebben gewonnen wordt op donderdagavond 21 oktober om 20:00 bekend gemaakt via een groot online event (entree op uitnodiging).

Uitreiking Awards
Op zaterdag 23 oktober worden de Awards uitgereikt op locatie van Make-A-Wish Nederland in Hilversum (mediapark). De opnames hiervan worden de week er op gepubliceerd op de website en social media kanalen van de Klantcontact Quiz! Stay tuned voor meer informatie!

Gerelateerde nieuwsberichten

2020-01-16-uwv-2

UWV Arbeidsmarktprognose 2023-2024: structurele arbeidskrapte dwingt bedrijven tot zoeken naar alternatieven

Na de Q1-2023 Arbeidsmarktmonitor volgt hierbij een samenvatting van de UWV Arbeidsmarktprognose voor 2023-2024 (gepubliceerd op 1 juni 2023).
csm_8dbcd939a70d71071816_32d85145ab

Arbeidsmarktmonitor Q1-2023: meer banen, daling werkloosheid en iets betere economische vooruitzichten

Volgens het CBS heeft de Nederlandse economie in de eerste maanden van dit jaar een flinke klap gekregen. De
KCC Podcast image

(Podcast) Van startup naar Unicorn: het verhaal achter Mollie en hun klantcontact strategie

In deze podcast van het (Inspire) Klantcontact Café gaat presentator Roelof Hemmen in gesprek met Michiel Vermeer, Head of Customer Operations bij Mollie