Nieuwe (Inspire) Klantcontact Café opname bij Open Varen!

Op 23 juni a.s. is er weer een nieuwe editie van Open Varen, een van de leukste netwerk events van de klantcontactsector! Tijdens het ochtendprogramma zal er weer een opname zijn van het Klantcontact Café (podcast).

Op 23 juni a.s. is er weer een nieuwe editie van Open Varen, een van de leukste netwerk events van de klantcontactsector! Klantcontact professionals uit heel Nederland komen hier op een prachtige plek samen om kennis te delen, te netwerken en natuurlijk om heerlijk te varen op de Loosdrechtse plassen. Tijdens het ochtendprogramma zal er dit jaar een opname zijn van het Klantcontact Café (podcast). Presentator Roelof Hemmen (bekend van o.a. RTL4 en BNR) interviewt hierin kopstukken uit de Nederlandse en Belgische klantcontactsector. Wie de tafelgast is houden we nog even geheim, volg onze website en social media kanalen voor meer informatie!

Publiek
Tijdens de opname mag er (voor het eerst) ook publiek aanschuiven. Vind jij het leuk om hierbij aanwezig te zijn? Stuur dan een e-mail naar events@inspire-group.nl. We zullen dan met de organisatie van Open Varen kijken of er nog een plekje beschikbaar is.

Van Klantcontact Café naar Podcast
Het Klantcontact Café is een inspirerend media platform voor klantcontact professionals uit Nederland en België. Na de succesvolle pilot van het Klantcontact Café als (online) talkshow, is het media platform nu uitgebreid met een podcast rubriek. Presentator Roelof Hemmen interviewt hierin interessante gasten uit de klantcontactsector met spraakmakende onderwerpen en actualiteiten.

Over Inspire, de organisator
Inspire is een gespecialiseerd uitzendbureau en sourcingspecialist in de klantcontactsector. Onze dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact personeel tot aan vakopleidingen en interim management.

Dit jaar is het Klantcontact Café aanwezig bij Open Varen, een van de leukste en bekendste netwerk events van de klantcontactsector! Roelof Hemmen interviewt hier weer een kopstuk uit de Nederlandse klantcontactsector!

Gerelateerde nieuwsberichten

Slimste-klantcontact-organisatie-2023

Klantcontact Quiz 2023: de winnaars zijn bekend!

Donderdag 28 september was het zover: de Klantcontact Quiz 2023! Meer dan 1300 klantcontact medewerkers en 128 klantcontact managers
Klantcontact-Cafe-DHL

(Podcast) DHL Parcel en de toekomst van klantcontact: meer of minder robots? Waar zit de ‘human touch’?

Pakketjes bezorgen op de maan? Het klinkt als een absurd sciencefictionscenario. Toch is dit het ultieme doel van DHL
syto3xs06fu-1024x683-1

De groeiende mismatch op de arbeidsmarkt in klantcontact

Klantcontact.nl interviewde Inspire Group over de groeiende mismatch tussen werkgevers en werknemers in de klantcontactsector. Wat zijn de gevolgen