Inspire MVO

Inspire Suriname is actief betrokken bij verschillende goede doelen in Suriname. Het is verankert in onze missie. 

Onze missie

In 2004 was Ilja Gleiser (CEO Inspire) verantwoordelijk voor het opzetten van het eerste outsourced callcenter in Suriname. Ook toen al was Ilja betrokken bij diverse goede doelen in een land dat grote behoefte had aan hulp en ontwikkeling. In de jaren daarna is de band met Suriname altijd gebleven.

Toen Inspire in 2021 kantoren opende in Suriname voor haar eigen organisatie, had de BPO-markt aanzienlijke groei doorgemaakt. Inspire concludeerde echter dat de arbeidsomstandigheden voor medewerkers niet in gelijke mate waren meegegroeid. Ook zijn er veel sectoren waar dringend behoefte is aan hulp en ontwikkeling om armoede te bestrijden. 

Bij Inspire is het welzijn en verbeteren van de leefomstandigheden van de Surinaamse bevolking  verankerd in onze missie. Via onze MVO programma’s proberen wij direct bij te dragen aan beter onderwijs en armoedebestrijding.

ONDERWIJS

Met het ‘PC-School-Project-Plan-Suriname’ zamelen wij gebruikte computers in voor een tweede leven in het Surinaams onderwijs

COMMUNITY GOOD

Medewerkers van Inspire delen regelmatig voedselpakketten en andere hulpmiddelen uit onder de allerarmste en bij weeshuizen.

GOED WERKGEVERSCHAP

Bij Inspire verdienen medewerkers tot wel 2x zoveel als bij andere BPO organisaties. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden stijgen ver uit boven marktconform.

PC School Project Plan

“Onderwijs is de sleutel tot het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede en het stimuleren van de ontwikkeling van een natie.”

Beter onderwijs voor iedereen

Inspire ondersteunt het Surinaams onderwijs door het aanbieden van goede ‘second live’ computers die worden gedoneerd vanuit het Nederlands bedrijfsleven. Inspire zorgt ervoor dat deze worden gereviseerd en gedistribueerd naar Suriname. Daar worden ze verdeeld naar scholen die ze het hardst nodig hebben. 

Het PC School Project Plan biedt scholen en individuen de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om hun eigen kansen te vergroten, maar het heeft ook een diepgaand effect op de maatschappij als geheel. Door onderwijs worden talenten ontsloten, innovatie aangewakkerd en gemeenschappen versterkt.

Community good

“Het uitdelen van voedsel en hulpmiddelen onder de allerarmsten is een blijk van menselijk mededogen, maar ze dragen ook bij aan de opbouw van een veerkrachtige en welvarende samenleving.”

Zie en help de alleramsten!

In arme wijken leiden ontoereikende voedselvoorziening en een gebrek aan essentiële hulpmiddelen vaak tot een vicieuze cyclus van armoede en kwetsbaarheid. Inspire verstrekt voedselpakketten en hulpmiddelen aan de allerarmsten en in weeshuizen. Hiermee helpen we niet alleen direct bij het verlichten van het lijden, maar bieden we ook kansen op een betere toekomst. Dit gemeenschapsbelang draagt bij aan het voorzien in de basisbehoeften van mensen en versterkt de veerkracht van de gemeenschap

Wil jij Inspire en Suriname helpen bij het helpen van de allerarmsten? Neem dan contact met ons op! Uw hulp wordt bijzonder op prijs gesteld!

Goed werkgeverschap

“Bij Inspire helpen wij onze medewerkers bij het opbouwen van een menswaardig bestaan door het creëren van goede arbeidsvoorwaarden.”

Beter onderwijs voor iedereen

Deze arbeidsvoorwaarden zijn uniek voor de Surinaamse BPO-markt.

Beter onderwijs voor iedereen

Goed werkgeverschap leidt volgens Inspire niet alleen tot tevreden en loyale medewerkers, maar heeft ook een positieve invloed op de klanttevredenheid van haar opdrachtgevers en eindgebruikers. Een goede werkgever zijn is in de kern een eerbetoon aan haar medewerers. Het is een belofte om niet alleen een productieve organisatie op te bouwen, maar ook een gemeenschap van individuen die samen groeien, leren en schitteren.

 

Een goede werkgever investeert in het welzijn van zijn team. Dit gaat verder dan fysieke voorzieningen; het gaat over het cultiveren van een gezonde balans tussen werk en privé, het stimuleren van de geestelijke gezondheid en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. Omdat een team dat zich gelukkig en gewaardeerd voelt, dat welzijn uitstraalt naar alle aspecten van hun leven, inclusief hun werk.