Academy

Met onze Academy Services leveren wij naast vakopleidingen ook maatwerk voor bedrijven op het gebied van kennismanagement.

Vrijheid-02

Vakopleidingen

Met de vakopleidingen van de Inspire Academy kunnen medewerkers zich ontwikkelen tot specialist, manager of consultant binnen de klantcontact branche. De kwaliteit en medewerkerstevredenheid van uw dienstverlening zal hierdoor stijgen, terwijl het verloop onder uw personeel daalt. Hieronder treft u een greep van onze opleidingen. Denkt u na over een opleidingsplan voor uw organisatie? Wij adviseren u graag.

Maatwerk

Naast onze vakopleidingen ondersteunen wij organisaties ook met het ontwikkelen van maatwerk cursussen en opleidingsmateriaal. Zo kunnen wij opleiding programma’s ontwikkelen ter motivatie en kennisverbreding van uw medewerkers, maar ook het volledig digitaliseren van bestaande opleidingstrajecten in moderne e-learning systemen is een onderdeel van onze dienstverlening. Leertrajecten worden hiermee verkort, het slagingspercentage stijgt terwijl de integrale kosten voor opleiding daalt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze maatwerk oplossingen.

Onze opleidingen

Kantoor-09

Allround klantcontact expert

Ontwikkel jezelf in 6 maanden tot allround klantcontact expert op het gebied van offline en online klantcontact, inclusief wetgeving en opfriscursus Nederlandse taal.

kantoor

Financieel adviseur (Wft)​

Wil jij klanten adviseren over financiële producten? Zoals verzekeringen of hypotheken? Met onze Wft opleidingen ontwikkel jij jezelf tot financieel adviseur in de klantcontact sector.

Kantoor-11

Commercieel adviseur

Je wilt klanten adviseren, de markt analyseren en new business genereren. Volg onze opleiding tot commercieel binnendienst advieur en zet je ambitie om in daden!

Kantoor-07

Social Media expert

Hoe laat je een bedrijf groeien met behulp van sociale media? Op welke kanalen moet je vooral actief zijn en hoe zet je social media platforms effectief in? Volg onze  cursus en wordt een Social Media expert!
Kantoor-04

Manager Klantcontact

Je wilt jezelf ontwikkelen tot supervisor of manager in een klantcontact omgeving? Met deze opleiding ontvang je een mooi en erkende diploma waarmee je management carrière een vogelvlucht neemt!
Kantoor-02

WFM Specialist

De prestaties van klantcontact organisaties verbeteren met behulp van Workforce Management? Met onze vakopleiding ontwikkel jij jezelf tot WFM Specialist in dit zeer populaire en snel groeiend vakgebied!