Duo interview ABU en Inspire over Uitzendwerk in de klantcontactsector

In de september editie van het klantcontact vakblad CustomerFirst Magazine is een interview gepubliceerd over uitzendwerk in de klantcontactsector. In het uitgebreide interview leggen directeur Jurrien Koops van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en CEO llja Gleiser van Inspire (Inspire Sourcing Solutions) uit wat de gevolgen zijn van de Coronacrisis op de klantcontactsector, maar ook hoe de uitzendsector kan bijdragen aan een sneller herstel van de economie in tijden van crisis.

Het artikel uit het CustomerFirst Magazine kunt u hier downloaden.

Aanleiding artikel
Aanleiding voor het interview ligt een eerdere publicatie van Inspire, Gleiser licht toe:“aan het begin van de coronacrisis hebben wij een artikel gepubliceerd over de positieve rol die uitzendbureaus kunnen spelen, juist in tijden van crisis. Hiermee hebben wij best wat tongen losgemaakt. Veel bedrijven denken bij een uitzendbureau vaak nog aan een organisatie die helpt met het werven van geschikte medewerkers en/of het tijdelijk verlonen hiervan. Er is minder kennis en aandacht voor het feit dat een uitzendbureau echt een professionele HR- en opleidingspartner kan zijn of bijvoorbeeld een belangrijk deel van het personeel- c.q. ondernemersrisico overneemt. Ondernemers kunnen hierdoor zorgeloos ondernemen en betalen alleen voor de arbeid die ze nodig hebben. Ook onze events en inspanningen om de kwaliteit en het imago van de klantcontactsector te verbeteren zijn niet onopgevallen gebleven. Dit samen heeft geleid tot dit exclusieve interview met de ABU.”

Over Inspire
Inspire is een gespecialiseerd uitzendbureau voor de klantcontactsector en aanverwante office functies. De dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact personeel tot aan vakopleidingen en interim management.

Over de ABU
De Algemene Bond uitzendondernemingen is de belangenbehartiger van uitzendondernemingen. Onder uitzendondernemingen worden niet alleen de ‘echte’ uitzendondernemingen verstaan, maar bijvoorbeeld ook organisaties die zich bezig houden met payrolling. De ABU is opgericht in 1961 en behartigt dus al ruim 50 jaar de belangen van deze branche. De uitzendbranche is een grote branche. Jaarlijks gaan er 700.000 mensen als uitzendkracht aan de slag. Deze mensen vervullen in totaal 1 miljoen banen. De ABU vertegenwoordigt 65% van de uitzendbureaus die deze mensen aan een tijdelijke baan helpen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Slimste-klantcontact-organisatie-2023

Klantcontact Quiz 2023: de winnaars zijn bekend!

Donderdag 28 september was het zover: de Klantcontact Quiz 2023! Meer dan 1300 klantcontact medewerkers en 128 klantcontact managers
Klantcontact-Cafe-DHL

(Podcast) DHL Parcel en de toekomst van klantcontact: meer of minder robots? Waar zit de ‘human touch’?

Pakketjes bezorgen op de maan? Het klinkt als een absurd sciencefictionscenario. Toch is dit het ultieme doel van DHL
syto3xs06fu-1024x683-1

De groeiende mismatch op de arbeidsmarkt in klantcontact

Klantcontact.nl interviewde Inspire Group over de groeiende mismatch tussen werkgevers en werknemers in de klantcontactsector. Wat zijn de gevolgen