Inspire opent hoofdkantoor in Almere

Inspire Sourcing Solutions heeft op 1 april de sleutels in ontvangst mogen nemen van haar nieuwe kantoor in Almere. Dit kantoor zal dienen als uitvalbasis voor de directie en ondersteunend stafpersoneel. Naast haar kantoor in Almere beschikt Inspire over nog 6 andere flexibele locaties van waaruit recruitment activiteiten, overlegstructuren en seminars worden georganiseerd.

Gunstige omstandigheden
De keuze voor Almere was niet heel moeilijk, zegt Ilja Gleiser, CEO van Inspire: “Almere is een enorme groeistad met een gunstig ondernemersklimaat. De stad ligt heel centraal in Nederland, dichtbij Amsterdam en er is fors geïnvesteerd in de toegangswegen. In korte tijd bevind je je overal in Nederland en dat is fijn voor een landelijk werkende organisatie zoals wij. Ons hoofdkantoor ligt pal naast de A6 met tal van voorzieningen eromheen, zoals een hotel, restaurants, supermarkten, een goede verbinding met het OV en voorzieningen voor ons autopark.”

Over Inspire, Sourcing Solutions
Inspire is specialist in hoogwaardige sourcing oplossingen voor de klantcontactsector. Onze dienstverlening loopt uiteen van het werven, opleiden en flexibel detacheren van klantcontactmedewerkers en staf, tot het strategisch adviseren hoe klantcontactomgevingen bestuurd moeten worden. Met onze performance outsourcing oplossingen nemen wij de gehele dienstverlening of delen daarvan over, zodat onze opdrachtgevers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Werken met INSPIRE betekent werken met de beste medewerkers en een constante focus op verbetering en kwaliteit van alle klantcontactprocessen.

Wilt u meer weten over de inhoud van dit persbericht of wat Inspire kan betekenen voor uw organisatie, neem dan contact op met:

De heer Ilja Gleiser
CEO

T 085- 047 7741
M 06- 3953 1429
E ilja@inspire-group.nl
W www.inspire-group.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Slimste-klantcontact-organisatie-2023

Klantcontact Quiz 2023: de winnaars zijn bekend!

Donderdag 28 september was het zover: de Klantcontact Quiz 2023! Meer dan 1300 klantcontact medewerkers en 128 klantcontact managers
Klantcontact-Cafe-DHL

(Podcast) DHL Parcel en de toekomst van klantcontact: meer of minder robots? Waar zit de ‘human touch’?

Pakketjes bezorgen op de maan? Het klinkt als een absurd sciencefictionscenario. Toch is dit het ultieme doel van DHL
syto3xs06fu-1024x683-1

De groeiende mismatch op de arbeidsmarkt in klantcontact

Klantcontact.nl interviewde Inspire Group over de groeiende mismatch tussen werkgevers en werknemers in de klantcontactsector. Wat zijn de gevolgen